Aldrig løbet før, så er det her du starter. Er du erfaren løber, er det her du fortsætter.

Løb hver mandag kl. 18.30.
Læs mere her>>>

Onsdag:
Intervaltræning kl 18:30. 
Læs mere>>>

Lørdag kl.10.00 
Uformel træning.

4760 grunde til at løbe i Nyråd Løbeklub. Læs her>>>

Du må færdes i skoven fra kl. 6 til solnedgang.
Tjek øvrige regler for færdsel i skovene her>>>
Webmaster: Per Frandsen
Skriv, hvis du har gode ideer til siden eller billeder.
Mail: nyraad.loeb@gmail.com
Sponsor for klubben og Margueritløbet 2018Intervaltræning - onsdage kl. 18.30. Fra 1. maj til 1. september

Vi har to hold, hvor tempoet varierer lidt.

Hold 1: løbere på hold 2-3.
Hold 2: løbere på hold 3-6.


80% af træningen bør være langsom træning også kaldet udholdenhedstræning. De resterende 20% bør bestå af interval- og styrketrning.

Begyndere bør ikke træne hårde intervaller.
Forudsætningen for at kunne give sig i kast med den forholdsvis hårde træning er, at du er vant til at løbe minimum 4-5 km tre gange om ugen. Du skal altså have nogle km i benene og have løbet mindst et år. Før træning skal du varme grundigt op ved at gå og småløbe i fem til ti minutter efterfulgt af strækøvelser. Er du med til intervaltræning, er det kun dig selv, der kan mærke, om det er for hårdt. Pas på dig selv! Træningen er på eget ansvar.

Er du sløj, så drop træningen.
Den vigtigste forudsætning for, at du kan gennemføre intervaltræning uden at overbelaste kroppen, er, at du er frisk og helt fri for skader.

Giv kroppen tid til at sunde sig.
Efter intervaltræning har dine led, muskler og sener brug for at sunde sig i op til 48 timer afhængig af træningstilstand. Så hold pause - du har jo fortjent det! Hvis kroppen ikke får tilstrækkelig hvile, vil intervallerne faktisk forringe formen.Typiske symptomer på mangelfuld restitution er kronisk ømme muskler, svækket immunforsvar, humørsvingninger og søvnløshed.

Deltage til onsdagstræning uden at intervaltræne.
Du er velkommen om onsdagen, selv om du ikke træner intervaller. Du er ligeledes velkommen til at deltage i en del af intervaltræningen. Du bestemmer helt selv.

Den bedste træning for sundheden - svaret følger herunder.
Spurt, altså intervaller og fartlege! Lange løbeture som halve og hele maratonløb kan ikke hamle op med det sundhedsboost, som opnås, når du 1-2 gange om ugen sætter høj fart på din løbetræning. Ved at sætte fuld fart på får du ekstra stor effekt på dit kredsløb og din fedtforbrænding. Din risiko for at få sukkersyge daler også, når du fyrer den af en gang imellem. Du bliver og både gladere og klogere.
Nyråd Løbeklub - skovløberne