Aldrig løbet før, så er det her du starter. Er du erfaren løber, er det her du fortsætter.

Løb hver mandag kl. 18.30.
Læs mere her>>>

Onsdag:
Intervaltræning kl 18:30. 
Læs mere>>>

Lørdag kl.10.00 
Uformel træning.

4760 grunde til at løbe i Nyråd Løbeklub. Læs her>>>

Du må færdes i skoven fra kl. 6 til solnedgang.
Tjek øvrige regler for færdsel i skovene her>>>
Webmaster: Per Frandsen
Skriv, hvis du har gode ideer til siden eller billeder.
Mail: nyraad.loeb@gmail.com
Sponsor for klubben og Margueritløbet 2018


Løbetips -trænerens hjørne
LØB FÅR HJERNEN TIL AT VOKSE

Som løber får du flere hjerneceller, der også menes at kommunikere bedre.
Konditionstræning stimulerer hjernen til at skabe nye hjerneceller, viser ny forskning fra Cambridge i Storbritannien.
Allerede efter blot et par dages træning er der vokset 100.000-vis af nye celler frem, viste forsøgene. De ekstra celler gør dig bedre til at huske og holder hjernen ung og spændstig. Forskerne mener, at træningen skaber øget blodcirkulation og får kroppen til at danne mere adrenalin og andre hormoner, der styrker nervecellerne.

Tidligere forskning har vist, at du over tid skal træne mindst tre gange om ugen i mindst 30 minutter for at få de positive effekter.
Og så skal pulsen op som under fx løb og cykling: Almindelig styrketræning er ikke tilstrækkeligt, da det ikke påvirker blodkarrene
nok.
Fra: ”iform”


Løb-hvordan?

1. læg en plan

Du skal i gang med et begynderprogram, hvor du kombinerer gang og løb. Et bud kunne være 50/50 i starten, og en distance på omkring to kilometer.
Du finder sådanne programmer på nettet, bl.a. på 'Løb med DGI'.
En anden god side er motion-online. Desuden tripper de mange nye løbeklubber for at hjælpe dig i gang, og her er Nyråd Løbeklub et nærliggende sted. Du er meget velkommen hos os.

2. Køb et par gode løbesko
En sko, som passer dig, dine fødder og din måde at løbe på. 'Det er jo hele tre ting!' Ja, men skoen er også dit absolut vigtigste udstyr, når du løber.
Gå i en specialbutik for løbere, hvor du kan få råd og måske kigget på den måde, du løber. Hvis du ved, at du har problemer med fødder eller ben, kan du overveje en af de fysioterapeuter, som udfører mere grundige løbestilsanalyser.

3. Start blidt og løb regelmæssigt
Løb to, gerne tre gange om ugen. Løb hellere flere korte ture end få lange. Med gradvise og små stigninger kommer løbet til at fylde mere og mere i forhold til gangen. Og pludselig løber du hele ruten. Det skal dit løbeprogram også gerne vise.

4. Find ud af, hvor du kan eller vil løbe
Hvad findes de af stier i dit lokalområde - sikkert flere end du lige kender.
Igen kan du bruge nettet, dels kan du finde ret præcise kort, fx på krak eller google, og dels kan du benytte de 'ruteopmålere', som også findes her. På iform.dk og Aktiv traening.dk findes fine rutemålere. I Nyråd Løbeklub er dette klaret af træneren, du skal blot møde op.
Og tænk praktisk, måske du kan løbe hjem fra arbejde, måske en del af vejen, et par gange om ugen.

5. Alene eller i fællesskab
Overvej om du gerne vil løbe alene eller sammen med andre. Hvis det sidste er tilfældet, kan du måske lokke en ven eller en nabo med. Det kan også være en god motivationsfaktor. En god idé er at melde dig ind i Nyråd Løbeklub, hvor du møder løbere fra begynder til maraton.

6. Mærk efter, hvad kroppen siger
Lidt ømhed her og der undgår du næppe som nybegynder. Ømhed er en 'rød lampe', der blinker, så den bør du være opmærksom på, men bliv ikke forskrækket, blot det ikke bider sig fast og bliver værre og værre.
I første omgang gearer du lidt ned på løbet og ser om det ikke fortager sig igen. Hvis ikke, bør du kontakte din læge. Eventuelt kan du konsultere en fysioterapeut med erfaring i løbeskader.

7. Sæt et mål
Et motionsløb på fem kilometer om et halvt år kunne være en god mulighed. Et sådant motionsløb er også god motivation, specielt når man har fortalt venner og bekendte om det.
Et skridt ad gangen, og du kommer langt i det lange løb.