Intervaltræning

Intervaltræning


Løbeklubben arrangerer inervaltræning på onsdage kl. 18.30 i sommerperioden (Fra 1. maj til 1. september).

80% af løbetræningen bør være i relativt langsomt tempo - også kaldet udholdenhedstræning. De resterende 20% bør bestå af interval-, tempo-  og styrketræing. Intervaltræningen om onsdagen skal derfor ses som et supplement til udholdenhedstræningen om mandagen og fredag/lørdag.


Forudsætningen for at kunne give sig i kast med den forholdsvis hårde træning er, at du er vant til at løbe minimum 4-5 km tre gange om ugen. Du skal altså have nogle km i benene og have løbet mindst et år. Før træning skal du varme grundigt op ved at gå og småløbe i fem til ti minutter efterfulgt af strækøvelser.


Er du med til intervaltræning, er det kun dig selv, der kan mærke, om det er for hårdt. Du kan selv lægge det du vil i intervaltræningen, men det anbefales at holde lidt igen de første gange for at kroppen kan vænne sig til den hårde træning, og for at undgå skader. Begyndere bør ikke træne hårde intervaller.


Den vigtigste forudsætning for, at du kan få udbytte af og gennemføre intervaltræning uden at overbelaste kroppen, er, at du er frisk og helt fri for skader. Derfor: Hvis du er småskadet, sløj eller uoplagt, så drop intervaltræningen.

Efter intervaltræning har dine led, muskler og sener brug for at sunde sig i op til 48 timer afhængig af træningstilstand. Så hold pause - du har jo fortjent det! Hvis kroppen ikke får tilstrækkelig hvile, vil intervallerne faktisk forringe formen. Typiske symptomer på mangelfuld restitution er træthed, kronisk ømme muskler, svækket immunforsvar, humørsvingninger og søvnløshed.

Du er velkommen om onsdagen, selv om du ikke træner intervaller. Du er ligeledes velkommen til at deltage i en del af intervaltræningen. Du bestemmer helt selv.

Den bedste træning for sundheden? Svaret følger herunder.
Spurt, altså intervaller og fartlege! Lange løbeture som halve og hele maratonløb kan ikke hamle op med det sundhedsboost, som opnås, når du 1-2 gange om ugen sætter høj fart på din løbetræning. Ved at sætte fuld fart på får du ekstra stor effekt på dit kredsløb og din fedtforbrænding. Din risiko for at få sukkersyge daler også, når du fyrer den af en gang imellem. Og så bliver du både gladere og klogere.

Sponsor for Nyråd Løbeklub og Margueritløbet 2018